6 Sebab Mengapa Wanita Jepun Sangat Menarik

Sekarang ni, wanita dari Korea Selatan menjadi kegilaan ramai lelaki. Mana taknya, gadis Korea Selatan memiliki kulit putih gebu, badan yang langsing dan sentiasa tampil menarik.

Namun, ramai yang tidak tahu kelebihan dan keistimewaan wanita Jepun. Apa yang pasti, wanita Jepun sangat berdisiplin dan bijak.

Kami senaraikan 6 fakta menarik tentang wanita Jepun yang ramai tak tahu. Mana tahu boleh buat calon isteri!

1. Pempilan sentiasa nombor 1

Wanita Jepun sangat obses dengan penampilan diri dan mereka ingin sentiasa kelihatan cantik walaupun di rumah. Berbeza dengan wanita di negara lain yang berpakaian ala kadar saja untuk suami dirumah.

2. Ramai yang memilih untuk hidup bujang

Kajian mendapati, 44.2 % wanita berusia 30 tahun ke atas yang bekerja di sekitar Tokyo, merasakan tiada masalah jika tidak berkahwin atau membujang seumur hidup.

3. Wanita Jepun sangat peramah

Wanita Jepun terkenal dengan sifat peramah. Ini kerana sistem pendidikan mereka menekankan pendidikan moral berbanding akademi. Jadi tidak hairanlah jika mereka sentiasa tunduk hormat pada sesiapa saja termasuk orang asing.

4. Pemalu & sopan

Wanita Jepun biasanya akan menutup mulut apabila ketawa. Selain itu, mereka juga sangat sopan ketika berjalan, duduk dan sentiasa senyum apabila bercakap.

5. Kewangan yang stabil

Wanita Jepun tidak kisah tentang soal perkahwinan kerana rata-rata mereka mempunyai kerjaya yang bagus. Jadi, mereka boleh hidup berdikari tanpa bantuan lelaki.

6. Masih ‘dara’ bukan perkara yang membanggakan

Kajian mendapati, lebih dari 50% wanita Jepun sudah hilang keperawanan apabila masuk alam remaja. Cara hidup mereka sama seperti wanita Barat dan mengamalkan seks bebas. Masih dara merupakan perkara yang memalukan bagi wanita Jepun.

Sumber: AstroID